Çiftlikten tüketiciye “taze süt“

İzmir’de 2011 yılından beri faaliyet gösteren hastalıktan ari ve AB onaylı damızlık süt sığırcılığı işletmesi Cactus Farms, ürettiği çiğ sütler ile market raflarındaki yerini aldı. AB standartlarında ürettiği çiğ sütü “Cactus Farms Taze Süt” markasıyla İzmir ve Aydın’da 215 satış noktasında tüketiciyle buluşturan çiftliğin hedefi, bu yılın sonunda 250 satış noktasına ulaşmak.

İzmir’in Menderes ilçesinde 2011 yılında faaliyete başlayan Cactus Farms Hayvancılık İşletmesi kurulduğu ilk yıldan itibaren Hastalıktan Ari İşletme Belgesine, 2012 yılında beri de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikasına sahip. Çiftliğin Helal Sertifikası, Kalite Belgesi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi de bulunuyor. İşletmede üretilen çiğ süt tüketiciye arza dair koşulları taşıdığı için işletmeye Tarım Bakanlığı tarafından 2018 yılı Nisan ayında Çiğ Sütün Arzı İçin İzin Belgesi verildi.

CACTUS FARMS TAZE SÜT markasıyla ulusal ve yerel zinicir marketler ile seçkin şarküteri raflarında yerini alan çiğ süt ile İzmir ve Aydın’da tüketiciler günlük taze süte kavuştu. İzmir ve Aydın’da 215 satış noktasıyla tüketciye ulaştırılan çiğ süt ısıl işlem uygulanmadan sağıldığı gibi doğal haliyle tüketime sunuluyor.

Cactus Farms A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Firuz Gürçay, “Ürettiğimiz doğal, katkısız ve sağlıklı çiğ sütü tüketici ile buluşturmaktaki en büyük gayemiz geleceğimiz olan çocuların sağlıklı yetişmesine yardımcı olmaktır” dedi.

İki yıl öncesine kadar sütün çiğ olarak tüketiciye satışının yasaktı ve çiğ süt, sanayide ısıl işlem görmeden tüketime sunulamıyordu. Tarım Bakanlığı 2017 yılında Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliği yayınlayarak hastalıklardan ari çifttliklerde üretilen belirli kriterlere sahip çiğ sütün tüketiciye satışına izin vermişti. Cactus Farms Hayvancılık İşletmesi de bu kriterlere sahip olduğumuz için Çiğ Sütün Arzı İçin İzin Belgesini alarak tüketiciyi sağlıklı çiğ inek sütü ile buluşturdu.

Cactus Farms Hastalıktan Ari işletme olduğu için tüketime sunulan çiğ sütte zoonoz hastalık riski bulunmuyor. Taze Süt markasıyla İzmir ve Atdın’daki seçkin market ve şarküterilerde bulabileceğiniz çiğ süt, yağı ve proteini alınmadan sağıldığı şekliyle soğuk zincir altında satışa sunuluyor.

Çiğ sütün besin değerini koruması için kaynatılmamasını ve düşük sıcaklıkta pastörize edilerek tüketilmesini tavsiye eden beslenme uzmanları, yüksek sıcaklığa maruz kalan sütteki proteinlerin doğallığının bozulduğunu söylüyorlar.

Sağlıklı nesiller ve yeşil bir gelecek için

Cactus Farms Hayvancılık İşletmesi Müdürü Veteriner Hekim Mustafa Kemal Öngel de, çiğ sütün çok yararlı bir besin olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Çiğ süt, bağışıklık sistemini güçlendirir. Hiçbir işlem görmediği için pastörize veya sterilizasyon yöntemleri kullanılmadığından çiğ sütün içerisinde vücuda faydalı probiyotikler bulunuyor. Bu probiyotikler sağlıklı yaşayabilmemiz için mutlaka gerekli olan bakterilerdir. Bağırsaklardaki bakterilerin yüzde 85’ini bu dost bakteriler oluşturur ve hastalık yapıcı bakterilerin üremesini önlerler.

Çiğ sütün raf ömrünü uzatmak gibi bir düşünce olmadığından içinde kimyasal bulunmuyor. Yine herhangi bir işlemden geçmediği için içeriğindeki vitamin ve mineraller korunuyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden ısıl işlem görmüş sütlere göre hastalıklardan koruma gücü yüksektir ve kemik gelişimini olumlu etkilemektedir.

Cactus Farms olarak tüketiciyi besleyici ve sağlıklı sütle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.