Büyük ovalar koruma alanı ilan edildi

Bakanlar Kurulu 51 büyük ovayı koruma alanı ilan etti.

Bakanlar Kurulu 13 Mart 2017’de aldığı karar ile tarımsal potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanım gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızlı geliştiği 51 büyük ova koruma alanı olarak belirlendi. 2 Haziran 2017’de Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüğe giren kararname ile koruma alanı ilan edilen ovaların sınırları içerisindeki planlı alanlar ile kararın yayımı tarihi itibariyle tarım dışı kullanıma izin verilmiş alanlar koruma kapsamı dışında bırakıldı. Ayrca kararname ile Edirne Ovası ile Günyüzü Ayvalı (Eskişehir) ovasının haritalarında değişiklik yapıldı.

Koruma alanı ilan edilen 51 büyük ova ve bulunduğu iller şöyle:

Amasya: Amasya, Merzifon ve Suluova. Aydın: Aydın, Davutlar ve Karpuzlu. Bursa: Bursa, İnegöl, Karacabey ve Yenişehir. Çorum: Alaca, Kargı ve Osmancık. Konya: Akören, Akşehir, Altıntekin, Beyşehir, Cihanbeyli, Derbent, Ereğli, Gembos, Güneysınır, Kadınhanı, Konya, Kulu, Suğla ve Yunak. Şanlıurfa: Birecik, Bozova, Ceylanpnar, Halfeti, Harran, Siverek, Suruç, Viranşehir ve Yaylak. Tekirdağ: Balabancık, Çorlu, Edir, Ergene, Hayrabolu, İbrice, Karacakılavuz, Karaveli, Kızılcaterazi, Muratlı, Naip, Saray, Sametli ve Yoncalı. Tunceli: Ovacık.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.