Bir yılda altı yeni veteriner fakültesi

Son bir yılda veteriner fakültelerinin sayısı 26’yı buldu. Bu duruma tepki gösteren Türk Veteriner Hekimleri Birliği, hükümete çağrıda bulunarak yeni fakülte açmak yerine mevcutların altyapı eksikliklerinin giderilmesini istedi.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden yapılan açıklamaya göre 2012 yılının Mart ayında 20 olan veteriner fakültesi sayısının, tüm uyarılara rağmen 26’ya çıkarıldığı, 2 fakültenin de kuruluş çalışmalarının devam ettiği bildirildi. TVHB Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Fakülte açılmasına izin veren makamların, veteriner hekimliği eğitiminin ve veteriner hekimlerin görevinin öneminin farkında olmadıklarının göstergesidir. Veteriner fakülteleri, tıp fakültelerinden daha ağır bir eğitim müfredatına sahiptir. Ve 5 yıllık zorlu ve pahalı bir eğitim sürecini kapsamaktadır. Keza eğitim maliyetleri de tıp eğitimine denk bir düzeydedir. Veteriner Fakültelerinin alt yapı maliyetleri (laboratuvarlar, uygulama çiftliği, hayvan hastanesi, öğretim üyesi kadrosu ile) yüksek meblağlar tutmaktadır.”

Gözet, globalleşen dünyada artık sadece veteriner fakültesi diplomasının yeterli olmadığına dikkat çekti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.