Beş dakikada antibiyotik testi

Zivak’ın geliştirdiği kullanımı kolay, pratik ve hızlı test kitleriyle sütte antibiyotik ve melamin kalıntısını beş dakikada tespit edebilirsiniz.

Süt hayvanlarında antibiyotik kullanımı nedeniyle, antibiyotik kalıntıları süte geçebiliyor. Antibiyotik kalıntısı hem sütün ürüne işlenmesini, hem de tüketici sağlığını olumsuz etkiliyor. Birçok ülkede, süt hayvanlarında antibiyotik kullanımına birtakım kısıtlamalar ve standartlar uygulanıyor.

Antibiyotik kullanımına izin verilen ülkelerde MRL (Maksimum Kalıntı Limiti)’ lerin kontrolü için yasal birtakım zorunluluklar uygulanıyor. Zivak, sütte antibiyotik ve melamin kalıntısının kolayca tespit edilmesi için Fastscan kitlerini geliştirdi. Kullanımı ve gözlemlenmesi kolay Fastscan kitleriyle, antibiyotik kalıntısı çok kısa sürede tespit edilebiliyor. Çiğ süte 3 damla damlatarak ya da sadece sulandırarak 5 dakikada kolayca sonuç almanızı sağlıyor. Fastscan’lerin farklı kullanıcılar için iki ayrı tipi mevcut.

Antibiyotik testi

Numune taşıyıcı olarak açık şerit kullanılır. Çiğ süt örneği küçük kuyucuklara konarak kuyucukların içindeki maddeyle karıştırılır. Ardından şerit oda sıcaklığındaki karışımın içine batırılır ve 5 dakika sonra sonuç alınır. Şeritlerin üzerindeki iki adet çizgiyi gösteren C harfi testin geçerliliğini, T harfi ise testin sonucunu gösterir.

Melamin testi

Kasedin içinde sabit olarak bulunan şeride analiz edilecek çiğ süt örneği (resimde S harfi yle gösterilen şeride) konur, oda sıcaklığında 5 dakika geçtikten sonra sonuç alınır. Mevcut iki adet çizgiden, C çizgisi testin geçerliliğini, T ise testin sonucunu işaret eder.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.