Bakan Eker Güney Kore’de

Yeosu Expo 2012 etkinlikleri çerçevesinde Güney Kore’ye giden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Güney Kore Gıda Tarım Orman ve Balıkçılık Bakanı Suh Kyu Yong ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Eker, Güney Kore’ye tarımsal ürün satışının istenen seviyede olmadığını ve bu konuda çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi. Güney Kore’nin ihtiyacı olan gıda ürünlerinin Türkiye’den temini konusunda işbirliğine hazır olduklarını belirten Bakan Eker “Türkiye gıda teknolojisi ve üretimi alanında dünya standartlarını yakalamıştır. Türkiye’nin gıda sektöründe geldiği noktayı görmeniz ve ikili işbirliği anlaşması imzalamak için sizi ülkeme davet ediyorum” dedi.

İzmir için destek istedi

izmir’in Expo 2020’ye aday olduğunu ifade eden Eker, oylama aşamasında Güney Kore’den destek  istediklerini söyledi. Expo 2016’nın da Antalya’da  düzenleneceğini hatırlatan Bakan Eker, Güney Kore’nin de bu büyük organizasyonda yerini almasını istedi.

Türkiye’yi her zaman stratejik ortak olarak gördüklerini dile getiren Güney Koreli Bakan Suh Kyu Yong ise en kısa zamanda Türkiye’ye gelerek iki ülke arasındaki işbirliğini daha ileri düzeye taşımak istediklerini söyledi. Türkiye ve Güney Kore arasında mutabakata varılan “Serbest Ticaret Anlaşması”nın yürürlüğe girmesiyle ikili ticaretin daha sağlam bir zemine oturacağını dile getiren Yong, “O zaman sizin de sözünü ettiğiniz ticari ilişkilerimiz arzu edilen hacmi yakalayacaktır” şeklinde konuştu.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.