AOÇ’de gıda duyarlılığı pikniği

Dünya Gıda Günü’nde Atatürk Orman Çiftliği’nde “Gıda Duyarlılığı” pikniği düzenledi.

Gıda Mühendisleri Odası Kimya, Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası Dünya Gıda Günü dolayısıyla ortaklaşa bir piknik düzenledi. 6 Ekim’de Atatürk Orman Çiftliği’nde gerçekleşen ”Gıda Duyarlılığı” pikniğine Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO’nun Türkiye Temsilciliği, üç Oda’nın temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler ve akademisyenlerden yaklaşık 100 kişi katıldı.

Etkinlikte üç oda başkanı adına Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Besleme’nin yanı sıra Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak ve FAO Türkiye Temsilcisi Mustapha Sinaceur da etkinlikte birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda yetersiz beslenme sorunu gündeme getirildi. Konuşmalarda, dünyada beş yaşın altındaki her dört çocuktan birinin yeterli düzeyde gelişemediğine, yetersiz beslenen 165 milyon çocuğun bedensel potansiyellerine hiçbir zaman erişemeyeceğine, buna karşın insanların yaklaşık 1,4 milyar insanın da aşırı kilolu (obez) olduğuna dikkat çekildi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.