Amerikalılar ezine peynirini sevdi

Tahsildaroğlu 10 yıldır ABD pazarında yaptığı faaliyetler ile ezine peynirini markalaştırdı. Ezine’nin fendi Yunan fetasını yendi.

Açık ve ambalajlı peynir pazarında her yıl gerçekleştirdiği yüzde 25’lik büyüme ile dikkatleri üzerine çeken Tahsildaroğlu, ihracatta da önde gelen firmalardan. Özellikle ABD pazarında yaptığı ataklarla adından bahsettiren Tahsildaroğlu, ABD pazarında 10 yıldır bir Türk markası olarak faaliyet gösteriyor.

 

Türkiye’nin en lezzetli peynirleri arasında yer alan Ezine peynirini Amerikalılara sevdirmeyi başaran Tahsildaroğlu, Amerika’da çok gözde olan etnik market rafl arında aranan ve bilinen bir Türk markası olmanın haklı gururunu yaşıyor. Peynirin bu kadar çok sevilmesinin ardında yatan asıl gerçeğin yüzde 100 sütten gelen güçlü aroması ve damakta bıraktığı lezzet olduğunu belirten Tahsildaroğlu yetkilileri, konuyla ilgili açıklmada şunları söylediler:

 

“Yurtdışında beyaz peynir daha çok Yunanlılar tarafından sahipleniliyor ve “Feta” adıyla pazarda tüketiliyor. Yaklaşık 10 yıldan bu yana ABD ve Kanada’ya ihracat yapıyoruz. Amerika’da özellikle New York ve Los Angeles’te satılan Ezine klasik peyniri başı çeken favori ürünümüz. Koyun ve keçi peyniri olarak çeşitlerimizi buradaki etnik marketlere disbiritörümüz vasıtasyla dağıtıyoruz.

 

Yunanlıların Feta’sını birçok noktada geçmiş durumdayız. Ağzının tadını bilen tüketiciler ve yemek danışmanlığı yapan gurmeler bu lezzetten vazgeçemiyor. Ezine peynirinin en önemli özelliği üretiminde kullanılan sütteki aromanın sadece Kaz Dağları’nın kuzey ve batı kesimlerindeki Ezine, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinden elde edilmesi. İlçelerimizdeki doğal bitki örtüsü ve su kaynaklarıyla

beslenen inek, keçi ve koyunlardan elde edilen sütler kullanılmaktadır. Bu sebeplerden dolayı peynirin aroması çok beğeniliyor.”

 

Tüketicisinin damak zevkine uygun 40 yıldır ürünler üreten ve sektörünün öncü kuruluşlarından olan Tahsildaroğlu, 25 bin metrekare kapalı alana sahip teknolojik hatlarla donatılmış tesislerinde üretim

yapıyor. Çanakkale Ezine yöresinin kendine has rahyasına sahip sütlerin işlendiği fabrika günde 300 ton süt işleme kapasitesine sahip.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.