Ambalaj Ay Yıldızları’ndan sektöre ödül yağdı

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda 10 süt ürünü ödüle layık görüldü.

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları 2014 Yarışmasının Ödülleri 5 Eylül 2014’de Conrad İstanbul Otel’de yapılan tören ile dağıtıldı. Yarışmada 11 Altın, 13 Gümüş, 25 Bronz ve 49 Yetkinlik Ödülü verildi. Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından akredite edilen yarışmada yetkinlik ödülüne layık görülen ambalajlar WPO’nun düzenlediği WorldStar Yarışması’na da katılma hakkı kazanıyor.

Ambalaj Ay Yıldızları Ödül Töreni açılışında konuşma yapan ASD Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut küresel rekabetin hızla arttığı bir ortamda ürünlerin giysisi olan ambalajın ürünlere standart getirdiğine ve değer kattığına dikkat çekti. Bu yıl beşincisini düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışmasını küresel hale getirmek için kolları sıvadıklarını belirten Korkut, “Ulusal bir marka haline gelen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışmamıza önümüzdeki yıldan itibaren yurt dışından ürünler de katılabilecek. Yani Ambalaj Ay Yıldızları uluslararası olacak ve Dünya Ambalaj Ay Yıldızları seçilecek. 5 yıl içinde ulusal bir marka haline gelen yarışmamızı önce Doğu Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetleri kapsayacak şekilde önce bölgesel, daha sonra ise uluslararası yarışma haline getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Ambalaj Ay Yıldızları 2014 Yarışması’nda Ödül Alan Süt Ürünleri Ambalajları 
KategoriÖdülÜrünFirma 
İçecekGümüşAyran 1,5 LtPanagro Tarım Hayvancılık A.Ş. 
GıdaAltınAtatürk Orman Çiftliği Yoğurt KavanozuAnadolu Cam Sanayi A.Ş. 
GıdaGümüşJETB 12 Fregento DondurmaJokey Plastik İstanbul A.Ş. 
GıdaGümüşJets 900 Panda Dondurma KutusuJokey Plastik İstanbul A.Ş. 
GıdaBronzBahçıvan Lezzetli Peynir ToplarıTasarım Üssü Ltd. Şti. 
GıdaYetkinlikSütaş Tereyağ Ambalaj TasarımıOrhan Irmak Tasarım Ltd. Şti. 
GıdaYetkinlikYoğurt 2250 gPanagro Tarım Hayvancılık A.Ş. 
Fleksibıl AmbalajBronzPuding AmbalajıAsaş Ambalaj Baskı Sanayi A.Ş. 
Grafik TasarımGümüşCarte Dor Meyveli Tatlılar Ambalaj TasarımıOrhan Irmak Tasarım Ltd. Şti. 
Grafik TasarımYetkinlikArpacı Peynir AilesiUmay Çubukcu Tasarım Atölyesi 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.