182 projeye 200 milyon liralık hibe

IPARD-II Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında hibe almaya hak kazanan 182 proje açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, IPARD-II Kırsal Kalkınma Destekleri 5. Başvuru Çağrısı 2. Grubunda destek almaya hak kazan 182 projenin onaylandığını açıkladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) 16 Şubat 2019 tarihinde çıktığı IPARD-II 5. Başvuru çağrı ilanı kapsamında uygun bulunan 182 projeye toplam 200 milyon lira hibe sağlanacak.

182 projeye verilecek hibe sayesinde kırsalda 500 milyon liranın üzerinde yatırım yapılması ve 1000 yeni istihdam oluşturulması hedefleniyor. Hibe desteği alacak projelerin; 71’i besi çiftliği, 44’ü süt çiftliği, 13’ü broyler, 1’i yumurtacılık, 12’si süt işleme, 5’i kırmızı et işleme, 1’i su ürünleri işleme, 35’i de meyve ve sebze soğuk hava deposu yatırımını kapsıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.